juli 29

Wat is de beste draadloze stofzuiger?

Heb je ook z’n hekel aan stofzuigen? Probeer dan eens een draadloze stofzuiger. Met een draadloze stofzuiger wordt stofzuigen een fluitje van een cent en bereik je eenvoudig moeilijk bereikbare plekken. Er zijn tegenwoordig tal van verschillende soorten draadloze stofzuiger modellen.

Het vinden van de beste draadloze stofzuiger van dit moment is dan ook een lastige klus. Om de zoektocht naar de beste draadloze stofzuiger wat makkelijker te maken kun je een kijkje nemen bij de draadloze stofzuiger test. In deze test zijn diverse exemplaren met elkaar vergeleken en uitvoerig getest op de meest belangrijke eigenschappen waaraan een draadloze stofzuiger dient te voldoen.

Top 5 Beste Draadloze stofzuigers

Best getest
1. Dyson V11 Absolute Extra - Steelstofzuiger

Beste prijs / kwaliteit
2. BLACK+DECKER BHFEV182CP-QW

Beste Draadloze stofzuiger voor dierenharen
3. AEG CX7-2-S360 - Animal Edition – Steelstofzuiger

Best 360 graden Draadloze stofzuiger
4. Philips 8000 Series XC8043/01 – Steelstofzuiger

Best betaalbare draadloze stofzuiger
5. Philips 5000 series SpeedPro FC6724/01 - Steelstofzuiger

Waar op letten bij het kopen van een draadloze stofzuiger?

Bij het kopen van een draadloze stofzuiger kun je rekening houden met diverse factoren. Zo zijn er tal van verschillende merken en modellen op de markt en is niet elke draadloze stofzuiger van goede kwaliteit. Om een exemplaar te kiezen dat goed bij jouw wensen en voorkeuren past is het belangrijk om diverse eigenschappen te vergelijken. Hierdoor weet je zeker dat je een model kiest dat bij jou en jouw woonsituatie past.

Let bij de aankoop op wat voor jou van belang is. Bekijk bijvoorbeeld of de stofzuiger speciaal ontworpen is voor het verwijderen van dierenhaar, of de stofzuiger geschikt is voor kleine en lastig te bereiken plekken en of de stofzuiger eenvoudig naar jouw lichaamslengte kan worden aangepast.

Bekijk daarnaast of de stofzuiger beschikt over een goede zuigkracht. De meeste draadloze stofzuigers dienen lang opgeladen te worden om een goede zuigkracht te bieden. Let er daarom op of de stofzuigers snel opladen en eventueel in snelheid in te stellen zijn.

Naast de zuigkracht en accuduur is het gebruiksgemak een belangrijke overweging in de aanschaf van een draadloze stofzuiger. Bekijk of de stofzuiger niet te zwaar weegt, beschikt over makkelijk te vervangen onderdelen en of de stofzuiger gemakkelijk schoon te maken is. 

Wat is de beste draadloze stofzuiger 2021?

Om tot een goed oordeel te komen over de beste koop draadloze stofzuiger zijn verschillende stofzuigers met elkaar vergeleken en uitvoerig getest in de draadloze stofzuiger test. In deze test is gekeken of de stofzuigers voldoen aan de meest belangrijke standaarden en van hoge kwaliteit zijn. Ook is in deze test rekening gehouden met de ervaringen van gebruikers. De beste stofzuigers uit de test zie je hieronder in de top vijf aan best geteste draadloze stofzuigers.

1. Dyson V11 Absolute Extra - Steelstofzuiger

Eindcijfer: 9.4

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

De beste draadloze stofzuiger volgens de consumentenbond en de draadloze stofzuiger test 2021 is op dit moment de Dyson V11 Absolute Extra. Deze stofzuiger voldoet aan alle eisen waaraan een hoogwaardige draadloze stofzuiger dient te voldoen.

De stofzuiger heeft op dit moment de hoogste zuigkracht van alle draadloze Dyson stofzuigers ooit. Het apparaat is met slechts 3 kilo erg licht en beschikt daarnaast of drie handige zuigkrachtcontrole met drie standen.

Voordelen

 • Zeer sterke zuigkracht
 • Licht van gewicht
 • Lange stang

Nadelen

 • Maakt redelijk veel lawaai

2. BLACK+DECKER BHFEV182CP-QW Powerseries Extreme Pet - steelstofzuiger

Eindcijfer: 8.7

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

De Powerseries Extreme Pet van het merk Black Decker is een zeer goede draadloze stofzuiger voor huisdier eigenaren. De stofzuiger wordt namelijk geleverd met een speciale dierenborstel en zorgt voor een krachtige verwijdering van dierenharen.

De stofzuiger kan daarnaast langdurig achter elkaar gebruikt worden en is handig in gebruik. Zo beschikt de stofzuiger over een handige LED verlichting, voor optimaal zicht, en 3 verschillende snelheden, voor een keuze tussen hogere zuigkracht of een langere gebruikstijd.

Voordelen

 • Speciaal voor dierenhaar
 • Lange accuduur
 • Optimale zuigkracht

Nadelen

 • Niet in hoogte verstelbaar

3. AEG CX7-2-S360 - Animal Edition – Steelstofzuiger

Eindcijfer: 8.7

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

De zeer lichte AEG CX7-2-S360 is een uitstekende draadloze stofzuiger voor mensen met een huisdier. De stofzuiger wordt geleverd met een speciaal mondstuk voor dierenharen en is daarnaast zeer gemakkelijk te reinigen.

De stofzuiger is met een gewicht van slechts 2,4 kg zeer licht en eenvoudig in gebruik. Hiermee kun je met gemak zorgen voor een efficiënte reiniging van lastig te bereiken plekken.

Voordelen

 • Zeer licht van gewicht
 • Speciaal voor dierenharen
 • Eenvoudig te reinigen borstel

Nadelen

 • Niet in hoogte verstelbaar
 • Redelijk hoog geluidsniveau

4. Philips 8000 Series XC8043/01 – Steelstofzuiger

Eindcijfer: 7.9

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

De draadloze Philips 8000 Series XC8043/01 heeft een uniek 360 graden mondstuk, waardoor de stofzuiger geschikt is voor alle typen vloeren en je niet van opzet stuk hoeft te wisselen. Dankzij de lithium-ionbatterijen, met een zeer langse gebruikstijd, kun je met de Philips 8000 Series XC8043/01 meer dan 125 m² schoonmaken met een acculading.

De stofzuiger is daarnaast zeer handig in gebruik. Zo heeft de stofzuiger handige LED-verlichting voor verborgen stof en vuil en is de stofzuiger zeer flexibel en eenvoudig te manoeuvreren. 

Voordelen

 • Lange gebruikstijd
 • Speciaal mondstuk
 • Handige led-verlichting

Nadelen

 • Redelijk hoog geluidsniveau

5. Philips 5000 series SpeedPro FC6724/01 - Steelstofzuiger

Eindcijfer: 7.6

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

De draadloze Philips 5000 is een flexibele en comfortabele stofzuiger. Het apparaat beschikt over een handig 180 graden mondstuk, waardoor je eenvoudig stof en vuil op moeilijk bereikbare plekken opzuigt, en over een geïntegreerde borstel voor het reinigen van nauwe kieren.

De stofzuiger kan 20 minuten in turbostand en 40 minuten in de normale stand gebruikt worden. Daarnaast beschikt de stofzuiger over een stofemmer die eenvoudig en hygiënisch zonder stofwolken te legen is.

Voordelen

 • Zuigmond zuigt aan voor- en zijkant
 • Comfortabel in gebruik

Nadelen

 • Dient lang opgeladen te worden

Andere bekeken ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}